Netflix a anunţat miercuri că îşi retrage toate filmele din Festivalul de la Cannes, după ce organizatorii au spus că interzic ca producţiile platformei de streaming să participe în competiţie deoarece compania refuză să le lanseze în cinematografe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut cu o zi înainte ca oficialii de la Cannes să prezinte selecţia oficială.

Ted Sarandos, director al Netflix, a declarat într-un interviu acordat Variety că nu are sens să se prezinte la Cannes după ce regulile festivalului au fost schimbate.

Delegatul general al festivalului, Thierry Fremaux, a spus luna trecută că Netflix a refuzat să îşi distribuie filmele în cinematografele din Franţa, astfel, ele nu vor putea participa în competiţia festivalului. El a adăugat că peliculele pot fi prezentate în afara competiţiei.

„Nu cred că are rost să participăm în afara competiţiei”, a spus Sarandos. „Vrem ca filmele noastre să fie tratate la fel ca ale altor cineaşti”.

El este de părere că producţiile Netflix şi cineaştii care au lucrat la ele sunt trataţi „fără respect” de către festival. „Ei au stabilit tonul. Nu cred că va fi bine pentru noi să fim acolo”.

Sarandos a mai spus că nu va participa la festival, însă directori ai Netflix vor căuta să achiziţioneze filme ce vor fi prezentate pe Croazetă.

Netflix plănuieşte să lanseze 80 de filme originale în 2018 spre a fi vizionate de cei 109 milioane de clienţi pe care îi au în întreaga lume, scrie Reuters.

Ediţia de anul trecut a Festivalului de Film de la Cannes a fost marcată de controversa creată în jurul selectării în competiţie a unor producţii Netflix. 

Platforma a avut două filme în competiţia festivalului - „Okja”, de Bong Joon-jo, şi „The Meyerowitz Stories”, de Noah Baumbach - însă a anunţat că acestea nu vor fi distribuite în cinematografe. 

Acest fapt a provocat indignare în rândul reprezentanţilor cinematografelor franceze, iar organizatorii festivalului s-au văzut nevoiţi să schimbe regula pentru viitoarele ediţii. Astfel, vor fi selectate doar filme ai căror realizatori îşi iau angajamentul să le distribuie în cinematografele din Franţa.

Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 8 - 19 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.