Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de Film de la Cannes, a vorbit în conferinţa de presă de joi de la Paris, în care au fost anunţate titluri din selecţia oficială, despre prezenţa femeilor în competiţii şi cutremurul cu care a asemuit scandalul Weinstein.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a declarat: „Lumea nu va mai fi la fel, Festivalul de Film de la Cannes nu va mai fi la fel”. Frémaux a adăugat că mişcarea creată de acuzaţiile făcute la adresa producătorului american Harvey Weinstein a dus la o autoevaluare a festivalului.

Reprezentantul festivalului a subliniat faptul că, în prezent, pentru eveniment lucrează un număr mai mare de femei şi că vor exista discuţii în cadrul echipei legat de salarii, dar şi despre membrii juriilor, în încercarea ca acestea să fie compuse în număr egal de femei şi bărbaţi.

Anul acesta, juriul competiţie este prezidat de actriţa Cate Blanchett, iar regizoarea Ursula Meier va prezida juriul Camera dOr.

În competiţia oficială au fost anunţate şi trei filme regizate de femei - Nadine Labaki, Alice Rohrwacher şi Eva Husson -, iar Frémaux a spus că ar putea fi patru, având în vedere că alte titluri vor fi anunţate în zilele următoare.

A 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 8-19 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.