Rockerul Brian Johnson, fost solist al trupei AC/DC, şi-a exprimat regretul pentru decesul lui Malcolm Young, cofondator al grupului, spunând că acesta a fost un chitarist de geniu, iar riff-urile sale au devenit legendare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brian Johnson s-a alăturat trupei AC/DC în anul 1980 şi a cântat alături de Young până în 2014, când chitaristul a părăsit grupul.

„Sunt trist din cauza morţii prietenului meu Malcolm Young şi nu pot să cred că nu mai este. Am petrecut momente atât de minunate pe drum! Întotdeauna am ştiut că este un chitarist de geniu. Riff-urile sale au devenit o legendă, la fel şi el”, a scris Brian Johnson pe internet. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Le trimit dragostea şi simpatia mea soţiei lui, Linda, şi copiilor lui, Kara şi Ross, şi lui Angus, care sunt devastaţi în acest moment, cum suntem toţi”, a adăugat el.

Brian Johnson a menţionat că lui Malcolm Young nu i-a plăcut celebritatea, pentru că a fost prea modest.

„A lăsat o moştenire pe care nu cred că o vor egala mulţi. Nu i-a plăcut niciodată celebritatea. A fost prea modest pentru asta. El a fost omul care a creat AC/DC, pentru că a spus că «nu există Rock,n,Roll ». Sunt mândru că l-am cunoscut şi că l-am numit prieten şi îmi va fi foarte dor de el. Malcolm Young, te salut!”, a mai scris artistul.

Trupa AC/DC a transmis că Young a fost ”motorul” trupei şi că loialitatea sa pentru fani a fost de neegalat.

„Cu o imensă dedicare, el a fost motorul trupei. Chitarist, compozitor şi vizionar, a fost un perfecţionist şi o persoană unică. A făcut şi a spus întotdeauna exact ceea ce şi-a dorit. A fost foarte mândru de ceea ce a realizat, iar loialitatea sa pentru fani a fost de neegalat”, a transmis trupa AC/DC, după decesul lui Young.

„Când scriam piesele a devenit proeminent. Malcolm a fost mereu foarte organizat şi era ciudat să văd, pentru prima dată, că era dezorganizat. Era confuz în legătură cu multe lucruri. Atunci m-am gândit că ceva nu e în regulă. A fost apoi diagnosticat. A urmat cel mai bun tratament. I-am spus că, dacă nu vrea, nu trebuie să meargă mai departe cu trupa. Mi-a răspuns: «Nu, vreau să continui cât pot». (...) El mereu a vrut să ducă la capăt ce a început”, a spus Angus Young.

Malcolm Young a murit sâmbătă, la vârsta de 64 de ani, după o îndelungată luptă cu boala. Eddie Van Halen şi Ozzy Osbourne se numără printre numeroşii artişti care i-au adus un omagiu.

Ultimul concert al lui Malcolm Young a fost în Spania, alături de AC/DC, în 2010. După patru ani de la diagnosticarea cu demenţă, el a renunţat oficial la trupă, în 2014, iar grupul a continuat să susţină concerte şi să înregistreze cu nepotul lui, Stevie.

Cariera lui Malcolm Young s-a întins pe parcursul a mai bine de patru decenii. Născut pe 6 ianuarie 1953, în Glasgow (Scoţia), Malcolm Young a fost descris de colegii de trupă drept „forţa care punea lucrurile în mişcare” şi ca „lider” al grupului. Compozitor şi chitarist al formaţiei, el a lucrat la 17 albume ale trupei, de la „High Voltage”, debutul din 1975, până la „Black Ice” (2008). Numele său apare şi pe albumul „Rock or Bust”, apărut în noiembrie 2014, fiind creditat pentru compoziţie. Toate partiturile sunt interpretate însă de nepotul său, Stevie Young.

Inspirat de fratele mai mare, George, care a făcut parte din grupul Easybeats, el a pus bazele trupei AC/DC, alături de mezinul familiei, Angus. O lungă perioadă s-a luptat cu dependenţa de alcool, iar în 1988, la scurt timp după lansarea albumului „Blow Up Your Video”, a realizat că lucrurile scăpaseră de sub control. Astfel, a luat o scurtă pauză din trupă şi a revenit în 1990, înregistrând şi lansând unul dintre cele mai de succes albume ale formaţiei - „The Razor Edge”.

Împreună cu întreaga formaţie, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame, în 2003.

Malcolm Young s-a retras din formaţia AC/DC, în 2014, după ce a fost diagnosticat cu demenţă. A fost căsătorit şi a avut o fiică şi un fiu.
Albumele trupei, în rândul cărora se remarcă „Let There Be Rock” (1977), „Highway to Hell” (1979), „Back in Black” (1980), „For Those About to Rock We Salute You” (1981), „The Razors Edge” (1990) şi „Black Ice” (2008), au fost vândute în peste 200 milioane de copii pe plan mondial. AC/DC a concertat la Bucureşti, în mai 2010, în formula Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară), Malcolm Young (chitară), Cliff Williams (bas) şi Phil Rudd (tobe).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.