Actorul Richard Gere l-a criticat dur pe preşedintele SUA, Donald Trump, vineri, într-o conferinţă de presă la Festivalul de Film de la Berlin, în privinţa politicilor antiimigraţie, susţinând că liderul de la Casa Albă răspândeşte frică şi că "a reuşit" să facă legătură între termenii "refugiat" şi "terorist", scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aceasta este cea mai mare crimă a sa, să alăture cele două cuvinte. Un refugiat este o persoană care caută protecţie, cineva care are nevoie de ajutor", a declarat Gere, vineri, la o conferinţă de presă de la Festivalul de Film de la Berlin. 

"Numărul crimelor provocate de ură în SUA a crescut enorm de când Donald Trump şi-a anunţat candidatura. Există lideri politici care răspândesc frica. Se întâmplă şi aici", a mai spus el. 

Declaraţia a fost făcută după proiecţia filmului "The Dinner", în care este protagonist, o dramă despre două familii care se confruntă cu o teribilă crimă comisă de copii şi, într-un sens mai larg, despre furie şi politică. 

În film mai joacă Steve Coogan, Laura Linney şi Rebecca Hall, fiind o adaptare după romanul omonim al lui Herman Koch. 

"The Dinner" reprezintă al patrulea proiect al lui Richard Gere alături de regizorul Oren Moverman, care a fost co-scenarist în 2007 la "I'm Not There", regizat de Gere, în "Time Out of Mind" din 2014 şi ca la viitoarea producţie "Norman". 

Lungmetrajul ”Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, a fost selectat în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Berlinalei.

În plus, Tudor Aaron Istodor este unul dintre cei zece tineri actori europeni selectaţi în programul Shooting Stars, organizat  între 10 şi 13 februarie, de European Film Promotion (EFP), şi ajuns la cea de-a 20-a ediţie, în cadrul Festivalului de la Berlin.

România va fi reprezentată la Berlin şi de şapte cineaşti - regizoarea Ilinca Călugăreanu, actorul Alexandru Potocean, regizoarea Ioana Mischie, producătoarea Andra Popescu, operatoarea Carmen Tofeni, distribuitorul de film Matei Truţă şi scenarista Monica Stan - în secţiunea Berlinale Talents, de proiectul ”The Deer”, de Bogdan George Apetri, selectat să participe la Co-production Market, şi de şase filme autohtone, care vor fi proiectate la standul ţării noastre din cadrul evenimentului.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin are loc în perioada 9 - 19 februarie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.