Ediţia-capsulă Animest se va desfăşura în perioada 1-5 iunie, în sala Cinematecii Eforie, în grădina Galeriei Kulterra şi în spaţiul neconvenţional de la Refugiu Urban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru cei mari, dar şi pentru cei mici, pentru iubitorii de poveşti inspirate din fapte reale, dar şi pentru fanii animaţiilor psihedelice, Animest revine, la început de vară, cu o retrospectivă a celor mai apreciate filme prezentate la ediţia din 2021 a festivalului. Animest.16: Summer Special propune bucureştenilor o amplă selecţie de poveşti pentru întreaga familie, ateliere pentru copii, titluri premiate în ultimul an la marile festivaluri de film, dar şi evenimente speciale cu videoclipuri muzicale animate şi filme dedicate exclusiv publicului adult.

Biletele au fost puse în vânzare şi sunt disponibile de astăzi pe platforma Eventbook: https://eventbook.ro/festival/animest-16-summer-special

Organizată în condiţii speciale, la doar 50% din capacitatea sălilor de proiecţie, ediţia din 2021 a festivalului, dedicată excelenţei feminine în animaţie, a reuşit să atragă mii de spectatori în cinema şi online, pe platforma de streaming, disponibilă în întreaga ţară.

Biletele pentru multe dintre proiecţiile şi evenimentele speciale s-au epuizat la foarte scurt timp după publicarea programului, sălile dovedindu-se neîncăpătoare pentru publicul interesat de noutăţile ediţiei. Pentru toţi cei care nu au avut ocazia să urmărească pe marele ecran cele mai aşteptate filme de animaţie ale anului, Animest.16: Summer Special propune o retrospectivă de 5 zile, cu proiecţii în cinema şi în aer liber, dar şi cu o serie de ateliere de animaţie dedicate celor mici.

Filme şi ateliere de creaţie pentru copii, la 1 iunie

În mod deloc întâmplător, ziua de 1 iunie este dedicată copiilor. Pentru ei Animest a pregătit trei proiecţii de film şi două ateliere de creaţie, organizate la Cinemateca Eforie, la Refugiu Urban (str. Ion Brezoianu nr. 23-25) şi în aer liber, la Kulterra Gallery (Strada Ştirbei Vodă 104-106).

Programul workshop-urilor creative dedicate micilor artişti va debuta cu un atelier de pictură, susţinut de la ora 10:00 de artista Natalia Romanciuc, în grădina Galeriei Kulterra, şi va continua, de la ora 13:00, la Refugiu Urban, cu o serie de ateliere de animaţie stop-motion, susţinute de Damian Groves, unul dintre creatorii faimosului scurtmetraj "Opinci", premiat la Festivalul Internaţional de Film Clermont-Ferrand, în 2020.

Biletele Animest - Festivalul Internaţional de Film de Animaţie de acces la oricare dintre workshop-urile programate la ediţia de vară Animest vor include şi un bilet gratuit la una dintre proiecţiile zilei de la Cinemateca Eforie.

Poveştile care ne-au cucerit la Animest.16, înapoi pe marele ecran Creatoarele din industria filmului de animaţie, dar şi personajele feminine care au cucerit marele ecran în ultimii ani, au fost vedetele celei de-a 16-a ediţii a festivalului. Demersul prin care Animest îşi propune să promoveze excelenţa feminină din industriile creative va continua în luna iunie, când spectatorii vor putea (re)vedea câteva dintre cele mai puternice poveşti proiectate toamna trecută în cinema. Totodată, programul ediţiei de vară va include poveşti seducătoare pentru întreaga familie, potrivite serilor petrecute împreună la cinema.

Creepy, Animusic & Erotica: The Night of Erotic Animation

Realităţile distopice, personajele stranii, experimentele muzicale animate şi animaţiile erotice se întorc pe marele ecran în primele seri ale acestei veri. Vineri, pe 3 iunie, de la ora 21:45, Creepy Animation Night va deschide porţile imaginaţiei către cele mai întunecate poveşti animate produse în ultimii ani. Selecţia de scurtmetraje nerecomandate minorilor va putea fi urmărită la Cinemateca Eforie, acolo unde spectatorii mai puţin pudici vor vedea sâmbătă, de la 21:30, Erotica: The Night of Erotic Animation vol. 2. Programul evenimentului dedicat exclusiv adulţilor va include 150 de minute de poveşti despre diversitate sexuală, pasiune, sex, feminism, orgasm, natură şi iubire. Din underground şi până pe primele locuri în topurile muzicale internaţionale, videoclipurile animate proiectate sâmbătă, pe 4 iunie, la ediţia de vară Animusic Night, vor anima grădina Galeriei Kulterra – gazda uneia dintre cele mai populare proiecţii din programul festivalului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.