Peste 10.000 de oameni au participat, sâmbătă seară, la Alba Fest, eveniment în cadrul căruia au concertat Smiley, Lora sau Damian & Brothers, iar alte câteva mii persoane sunt aşteptate, duminică, la Blaj aLive pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, unde sunt invitaţi artişti internaţionali, capul de afiş fiind Amy Macdonald.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alba Fest este un eveniment muzical organizat de Primăria Alba Iulia şi care se desfăşoară de vineri până duminică în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, printre invitaţi fiind vineri The Motans, Delia, Ami, Deepcentral sau Dorian Popa, iar sâmbătă seara Smiley, Lora sau Damian & Brothers sau Cristina Bălan.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Alba Iulia, Mihai Coşer, a declarat, duminică, pentru News.ro, că peste 10.000 de oameni au participat până acum în fiecare seară la concertele din cadrul Alba Fest, acelaşi număr fiind aşteptat duminică seară.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Coşer a spus că în cea de-a treia zi a festivalului muzical urmează să susţină concerte Randi, Liviu Teodorescu, Irima Rimes, Ruby şi Loredana.

Un eveniment muzical la fel de mare are loc, duminică, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, unde în cadrul Blaj aLive urmează să susţină concerte până seara târziu numeroşi artişti internaţionali precum Amy Macdonald (UK), Walking On Cars (Irlanda), Lola Marsh (Israel), Alternosfera (Republica Moldova), Sinoptik (Ucraina) dar şi din România precum Şuie Paparude şi Coma.

Aflat la cea de-a cincea ediţie, festivalul se desfăşoară în aer liber pe Câmpia Libertăţii din Blaj, unde au fost amenajate trei scene, dar şi spaţii de relaxare, un parc de distracţii, zone pentru seminarii creative sau spaţii de servit masa.

Potrivit organizatorilor, anul acesta, pentru a susţine autorităţile locale în eforturile de reabilitare a Câmpiei Libertăţii, festivalul va comasa energia celor două zile tradiţionale de concerte şi de petreceri într-una singură şi nu a mai inclus zona de camping, spaţiu aflat acum în curs de reamenajare. Din 2018 însă, Blaj aLive va reveni la durata şi formatul cu care şi-a obişnuit deja publicul, într-o locaţie modernizată şi cu un line-up pe măsura aniversării a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia şi a 170 de ani de la Marea Adunare Naţională de pe Câmpia Libertăţii Blaj, din 3/15 mai 1848.

Lucrările de reabilitare a Câmpiei Libertăţii au început pe 1 iulie 2016 şi vor fi finalizate în luna mai a anului 2018, în urma unei investiţii totale de 5.200.000 de lei, derulate de Primăria Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.

Numele principal din programul Blaj aLive din acest an este artista Amy Macdonald, care este considerată drept una dintre cele mai de succes cântăreţe şi compozitoare de origine britanică. Artista folk-rock a urcat încă de la debut pe primele locuri ale topurilor europene. Primul său album, „This is the life”, a intrat pe primul loc al clasamentelor din cinci ţări, inclusiv Marea Britanie, a câştigat discul de platină în 12 ţări şi s-a vândut în peste trei milioane de exemplare în întreaga lume. Piesa care dă titlul albumului a urcat pe prima poziţie în 10 ţări şi a înregistrat vânzări de peste 2 milioane de copii. De la lansarea albumului „This Is The Life” din 2007, Amy a cântat pe scenele unora dintre cele mai cunoscute festivaluri din Europa, precum T in the Park sau Glastonbury.

O altă premieră este reprezentată de trupa irlandeză de rock alternativ Walking on Cars. Fondată în 2010, aceasta este una dintre formaţiile cu ascensiune rapidă pe scena muzicală internaţională. La scurt timp de la lansare, Walking on Cars a devenit cel mai important band irlandez independent, având 2 piese în top 30 cele mai ascultate hit-uri de pe iTunes. În plus, în ziua în care trupa a anunţat lansarea primului album în Irlanda, „Everything This Way”, acesta a fost singurul care a înregistrat pre-comenzi care au surclasat nivelul celor avute de Adele, pe orice magazin iTunes din întreaga lume.

Lola Marsh este una dintre cele mai fresh trupe de indie-pop ale Orientului Mijlociu. Originar din Tel Aviv, duo-ul Lola Marsh îmbină cu succes versuri cu semnificaţii profunde cu armonii complexe şi tonuri calde. Single-ul de debut, Sirens, a ajuns imediat după lansare pe locul 5 în top 10 cele mai ascultate melodii de pe Spotify din Statele Unite, în timp ce cel de-al treilea single, „You’re Mine”, a urcat pe locul 3 în topul celor mai ascultate piese de pe Spotify şi Hype Machine.

Sinoptik, psihedelic/ stoner/ alternative rock din Ucraina, a câştigat titlul de “cel mai bun debut din lume” în cadrul compeţiei muzicale internaţionale Global Battle of the Bands 2016 (GBOG), desfăşurată anual în peste 14 ţări.

Alternosfera este una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ, ce a luat fiinţă la Chişinău, în 1998.

Biletele la Blaj aLive costă 60 de lei însă există şi abonamente de grup care ajung la 190 de lei pentru cinci persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.