Aproape 1.500 de copii, majoritatea din aşezăminte sociale şi centre educaţionale, vor participa, joi, de 1 Iunie, la cel mai mare dans sincron din România, apoi vor realiza steagul tricolor folosind şepci colorate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Denumit ”Dansul bucuriei”, evenimentul va reuni peste 1.000 de copii din aşezăminte sociale din judeţele Alba şi Mureş, aflate în subordinea Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, cărora li se vor alătura alte câteva sute de elevi din şcolile din Alba.

Potrivit organizatorilor, flashmobul ”Dansul bucuriei” va presupune un dans sincron pe o melodie creată special pentru acest eveniment şi cu o coregrafie specială, dansul fiind promovat în ultimele luni pe reţele de socializare.

Ulterior, copiii vor purta şepci roşii, galbene şi albastre şi vor forma un steag tricolor uriaş, dar şi o inimă tricoloră din baloane, care la final va fi  înălţată la cer.

”În fiecare an sărbătorim Ziua Internaţională a Copilului pentru că dorim să oferim acestor copii, care se confruntă cu dificultăţi materiale şi sociale, o zi plină de bucurie şi surprize frumoase. Dansul bucuriei este o provocare pentru copiii ocrotiţi în aşezămintele sociale care vor să demonstreze că pot crea un eveniment unic şi minunat, dar este o provocare şi pentru toţi copiii din Alba Iulia să ni se alăture la punerea în scenă a celui mai mare flashmob realizat vreodată de copii în România”, a spus părintele Nicolae Călin Ignat – preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Acesta nu este primul record realizat de copii din centrele sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, anul trecut, tot de 1 Iunie, peste 1.000 de copii au îmbrăţişat simbolic Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, formând ”Cea mai mare îmbrăţişare realizată de copii în România”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.