Unul dintre cei mai cunoscuţi actori italieni, Pierfrancesco Favino, a declarat miercuri că actorilor italieni ar trebui să li se ofere şansa de a juca roluri italiene în marile filme internaţionale, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El nu a menţionat niciun nume, dar apelul său a fost făcut cu doar o zi înainte ca filmul "Ferrari" să debuteze la Festivalul de Film de la Veneţia, în care actorul american Adam Driver îl va interpreta pe constructorul italian de automobile Enzo Ferrari, iar spaniola Penelope Cruz pe soţia sa.

În urmă cu doi ani, Driver a interpretat rolul unui alt italian cunoscut, Maurizio Gucci, în filmul "House of Gucci", de Ridley Scott. Alte roluri italiene au fost interpretate de Lady Gaga, Jared Leto, Jeremy Irons, Salma Hayek şi Al Pacino.

"Mi-aş dori ca actorii italieni (...) să fie mai prezenţi în filmele internaţionale în care sunt scrise personaje italiene", a declarat Favino, care îşi promova noul său film în limba italiană "Comandante", care deschide miercuri Festivalul de la Veneţia.

"Nu am nimic împotriva marilor vedete americane ... (dar) există actori talentaţi în ţara noastră. Ei aşteaptă doar să li se ofere rolurile potrivite", a spus el, vorbind într-o engleză perfectă.

Pierfrancesco Favino joacă în „Comandante”, de  Edoardo De Angelis, care a fost proiectat în deschiderea Festivalului de Film de la Veneţia. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.