Zona ”Băile Tuşnad şi Împrejurimile”, formată din localităţile Băile Tuşnad, Cozmeni, Sâncrăieni, Sânsimion, Sântimbru, Tuşnad, judeţul Harghita, reprezintă cea de-a şaptea destinaţie ecoturistică a României, recunoscută de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Destinaţia «Băile Tuşnad şi Împrejurimile» îmbină cu succes puterea tămăduitoare a apelor minerale, un cadru natural nealterat şi sate în care, în mare parte, s-a păstrat modul tradiţional de viaţă. Toţi aceşti factori au contribuit la dezvoltarea unui produs ecoturistic deosebit de atractiv, care începând de astăzi beneficiază de recunoaşterea MAT”, a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Conceptul de ”Destinaţie Ecoturistică” a fost dezvoltat începând din anul 2012 de autoritatea publică centrală pentru turism, în parteneriat cu instituţii şi organizaţii reprezentative la nivel naţional (Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Turism şi Asociaţia de Ecoturism din România), având la bază Strategia Naţională de Ecoturism, Criteriile Globale pentru Turism Durabil (GSTC) şi Standardul European de Ecoturism (EETLS). La momentul respectiv, România a fost prima ţară din Europa care a lansat un astfel de sistem de recunoaştere a destinaţiilor ecoturistice.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

În anii trecuţi, comisia pentru desemnarea destinaţiilor ecoturistice din România, formată din reprezentanţi ai celor patru instituţii amintite, a evaluat îndeplinirea criteriilor şi a acordat statutul de destinaţie ecoturistică pentru următoarele zone: Colinele Transilvaniei, destinaţie ecoturistică formată din 39 de UAT-uri din judeţele Braşov, Mureş şi Sibiu (statut obţinut în anul 2022, pentru o perioadă de 3 ani); Retezat – Ţara Haţegului, destinaţie ecoturistică formată din 9 UAT-uri din judeţul Hunedoara (statut obţinut în anul 2016, pentru o perioadă de 3 ani; prelungit în anul 2019 şi în anul 2021, pentru 18 luni şi respectiv 3 ani); Ţara Dornelor, destinaţie ecoturistică formată din 10 UAT-uri din judeţul Suceava (statut obţinut în anul 2019, pentru o perioadă de 3 ani); Mara – Cosău – Creasta Cocoşului, destinaţie ecoturistică formată din 4 UAT-uri din judeţul Maramureş (statut obţinut în anul 2014, pentru o perioadă de 3 ani; prelungit în anul 2017, pentru 3 ani); Ţinutul Zimbrului, destinaţie ecoturistică formată din 5 UAT-uri din judeţul Neamţ (statut obţinut în anul 2016, pentru 3 ani); Zărneşti – Piatra Craiului, destinaţie ecoturistică formată din UAT Zărneşti, judeţul Braşov (statut obţinut în anul 2014, pentru 3 ani).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.