Utilizatorii WhatsApp vor putea în curând folosi Siri pentru a folosi principalele funcţii ale aplicaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până acum, doar aplicaţiile Apple şi un număr restrâns de aplicaţii privilegiate aveau acces la asistentul virtual Siri, pentru a oferi utilizatorului posibilitatea apelării anumitor facilităţi pe baza comenzilor vocale. Acest lucru se va schimba odată cu iOS 10, Apple decizând să permită accesul larg al dezvoltatorilor de aplicaţii la Siri.

Prin urmare, nu ar trebui să reprezinte o mare surpriză faptul că o parte dintre dezvoltatorii de aplicaţii au început să lucreze în avans la integrarea Siri. Se pare că unul dintre cei care se grăbesc să ”îmbrăţişeze” Siri este chiar Facebook.

Compania americană ar avea de gând să ofere suport pentru Siri în WhatsApp pe iPhone. Sursa informaţiei este un text explicativ, devenit public, care urmează a fi afişat utilizatorilor într-o versiune viitoare de WhatsApp. Textul respectiv va însoţi notificarea care va cere utilizatorilor acces la Siri şi, dacă nu cumva este o farsă elaborată, arată exact funcţiile ce vor putea fi realizate folosind comenzi vocale.

Astfel, utilizatorii de WhatsApp vor putea folosi comenzile vocale pentru Siri în scopul trimiterii şi citirii mesajelor. Trimiterea mesajelor va consta, cel mai probabil, în dictarea acestora, completată de transformarea lor în text de către Siri.

Pentru citirea mesajelor există două posibile scenarii - fie utilizatorul dă o comandă verbală pentru deschiderea aplicaţiei după recepţionarea unui mesaj nou, fie acesta va cere Siri să îi citească mesajele. În cazul celei de-a doua posibilităţi, utilizatorii români ar fi dezavantajaţi, deoarece Siri nu oferă suport pentru limba română.

De asemenea, se pare că Siri va putea fi folosită şi pentru realizarea apelurilor vocale. Aici lucrurile sunt simple - utilizatorul va emite o comandă de genul ”Call Maria” pentru realizarea automată a apelării prin intermediul Siri.

Nu se cunoaşte data la care suportul pentru Siri va fi lansat oficial în WhatsApp, dar este clar că acest lucru nu se poate întâmpla înainte de apariţia iOS 10. Noua versiune de iOS este aşteptată în această toamnă, după lansarea următoarei generaţii de iPhone.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.