UniCredit, două dintre cele mai mari bănci din Austria şi cel mai mare creditor din România sunt interesate să cumpere OTP Bank România, într-o tranzacţie care poate evalua banca la 300 de milioane de euro sau mai mult.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acum, pe lângă UniCredit, Raiffeisen Bank International, Erste Group Bank şi Banca Transilvania se numără printre ofertanţii pentru OTP.  

Tranzacţia poate include, de asemenea, afacerile băncii ungare în Republica Moldova. Procesul avansează acum în cea de-a doua rundă, precizează Profit.ro, citând Bloomberg.

OTP evaluează în prezent interesul potenţialilor cumpărători şi va decide cu privire la viitorul filialei sale din România în funcţie de rezultat.

Reprezentanţii Erste Bank, Raiffeisen şi UniCredit au refuzat să comenteze.

Contactat de Bloomberg, un purtător de cuvânt al Băncii Transilvania a refuzat să comenteze eventualele tranzacţii, invocând reglementările, dar a declarat că banca "a fost întotdeauna deschisă la oportunităţile de piaţă". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.