Agenţia pentru Siguranţa Aviaţiei a Uniunii Europene a anunţat marţi că a adoptat o alertă de siguranţă a SUA prin care se solicită verificarea unor avioane Boeing 737-900ER, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA a recomandat duminică operatorilor aeronavelor Boeing 737-900ER, dintre care marea majoritate circulă în Statele Unite, să inspecteze vizual panourile de uşi ale avioanelor, pentru a se asigura că sunt bine fixate.

Măsura a venit după ce FAA a consemnat la sol 171 avioane Boeing 737 MAX 9, în urma desprinderii unui panou de uşă a unui avion Alaska Airlines vechi de opt săptămâni, în timpul zborului.

Avioanele 737-900ER nu fac parte din noua flotă MAX, dar are un design similar de panou de uşă.

Un purtător de cuvânt al EASA a declarat că cinci avioane 737-900ER cu componenta respectivă sunt operate în Europa şi sunt acoperite de apelul pentru inspecţii, inclusiv două aflate la compania aeriană cehă SmartWings.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.