Co-fondatorul Google Sergey Brin, poate cel mai atras de proiecte ce par să ţină de domeniul science-fiction, derulează un proiect secret care are ca scop construirea unui dirijabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform celor de la Bloomberg, nava dirijabilă a lui Brin este construită în secret, într-un hangar NASA. Acesta arată ca un zepelin clasic.

Dirijabilul lui Brin este destul de departe de a fi finalizat, fiind la această oră compus doar dintr-o ramă metalică care ocupă aproape un hangar întreg şi descrie forma finală a navei.

Nu este clar, însă, care va fi scopul dirijabilului – dacă va fi destinat mediului de afaceri, pentru deplasarea pasagerilor ori doar un proiect personal pe care şi-l permite co-fondatorul Google.

Cert este că nu vorbim de un proiect ce ţine de Alphabet, compania-mamă a lui Google, ci de o ambiţie personală a lui Sergey Brin.

Şeful proiectului este Alan Weston, cel care se ocupa de programele NASA derulate în hangarul Ames, unde este acum construit dirijabilului lui Brin.

Alan Weston este unul din profeţii ideii vehiculelor zburătoare de mari dimensiuni, care folosesc heliu în scopul transportului de mărfuri. Conform acestuia, un dirijabil ar reprezenta un mijloc de transport mai ieftin şi mai eficient, din punctul de vedere al consumului, decât camioanele auto.

Un dirijabil ar transporta până la 500 de tone de mărfuri şi ar putea realiza inclusiv livrarea bunurilor, eventual prin expedierea lor cu ajutorul dronelor, într-un viitor care se pliază pe viziunea celor de la Amazon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.