ECITIM, start-up românesc în domeniul energiei, anunţă că a finalizat 13 parcuri fotovoltaice în decursul ultimului an, complet funcţionale şi conectate la reţeaua naţională de electricitate. Puterea instalată combinată a parcurilor fotovoltaice depăşeşte 6 MW, iar investiţia se ridică la peste 6 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ECITIM, start-up românesc în domeniul energiei, a finalizat 13 parcuri fotovoltaice în decursul ultimului an. Acestea sunt complet funcţionale şi conectate la reţeaua naţională de electricitate. Puterea instalată combinată a parcurilor fotovoltaice depăşeşte 6 MW şi plasează proiectul ECITIM în topul celor mai mari investiţii colective în domeniul energiei din România. Cele 13 parcuri fotovoltaice au fost dezvoltate de ECITIM în urma unei investiţii de peste 6 milioane de euro, în colaborare şi cu aportul a peste 500 de parteneri şi investitori”, anunţă compania.

Înfiinţată în aprilie 2022, ECITIM anunţă că strategia de dezvoltare vizează păstrarea ritmului accelerat de realizare şi conectare de noi parcuri fotovoltaice.

Până la finalul anului, ECITIM estimează finalizarea unui nou parc fotovoltaic. Următoarea lansare programată este Corlăţel Solar Lake, la începutul lunii noiembrie, cu o putere instalată de 400 de KW, acesta fiind şi ultimul care se vinde în stadiu de proiect, celelalte parcuri fotovoltaice urmând a fi vândute după finalizare şi conectare la reţea.

„Investiţiile finalizate şi obiectivele ECITIM pentru dezvoltare subliniază angajamentul nostru de a contribui la diversificarea mixului energetic al României şi de a facilita investiţiile în energie românilor de rând. Cu 13 parcuri solare deja conectate la reţea şi alte proiecte în derulare, ne aliniem la obiectivele naţionale de tranziţie energetică, oferind totodată oportunităţi tangibile de investiţii publicului larg într-un sector cu un impact pozitiv asupra comunităţilor şi mediului”, spune Stelian Muscalu, director de dezvoltare la ECITIM.

Pentru 2024, planurile ECITIM vizează obţinerea statutului de producător, demersurile pentru obţinerea licenţei fiind deja demarate. De asemenea, strategia de dezvoltare a companiei ia în calcul adăugarea a încă 8 parcuri fotovoltaice la portofoliu, lucru care îi permite extinderea capacităţii de producţie şi a ofertei, concomitent cu consolidarea poziţiei în piaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.