Gigantul american Samsung a făcut publice estimările pentru al treilea trimestru al anului, fiind aşteptat un record în ceea ce priveşte profitul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei de la Samsung se aşteaptă ca în al treilea trimestru al acestui an să obţină un profit de 14.5 trilioane de won (aproximativ 12,8 miliarde de dolari) şi 62 de trilioane de won (aproximativ 54,7 miliarde de dolari) venituri.

Dacă previziunile Samsung se vor adeveri, al treilea trimestru va aduce o creştere de la an la a veniturilor cu aproximativ 28%. Şi mai important, profitul operaţional va înregistra o imensă creşte anuală, de 170 de procente.

Principala diferenţă faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, care poate justifica măcar parţial creşterea masivă a profitului, vine din seria de smartphone-uri Galaxy Note care se află într-o poziţie diametral opusă anul acesta faţă de anul anterior.

Note 7 a fost retras de pe piaţă în toamna lui 2017 din cauza problemelor cu bateria şi, în loc să aducă venituri companiei coreene, a generat pierderi. La polul opus, noul Note 8 a fost bine primit şi are toate şansele să fie un succes.

Samsung va anunţa cifrele oficiale pentru acest trimestru la finele lunii şi, tot atunci, va explica şi cauzele acestor creşteri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.