Samsung Electronics a anunţat miercuri că intenţionează să investească 300 de mii de miliarde de woni coreeni (228 de miliarde de dolari) într-un nou complex de semiconductori din Coreea de Sud, despre care guvernul spune că va fi cel mai mare din lume, ca parte a unor eforturi agresive ale ţării de a prelua conducerea în domenii tehnologice de importanţă majoră, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investiţia va avea loc de-a lungul anilor, până în 2042, a declarat un purtător de cuvânt al Samsung.

Guvernul sud-coreean caută să se alăture celor mai mari companii tehnologice ale sale, pentru a stimula dezvoltarea în domenii cheie.

Guvernul a declarat miercuri că 550 de mii de miliarde de woni vor fi investiţi de sectorul privat până în 2026 în domenii precum cipuri, afişaje, baterii şi vehicule electrice.

Dar accentul se pune pe semiconductori – componente critice care intră în orice, de la smartphone-uri la maşini – şi care au devenit din ce în ce mai mult un factor geopolitic important.

Proiectul Coreii de Sud este văzut ca o modalitate de a ajunge din urmă investiţiile agresive în cipuri proprii ale SUA.

”Preşedintele Yoon Suk-yeol a spus că, deşi este important ca o industrie de înaltă tehnologie, cum ar fi cea a semiconductorilor, să crească printr-un plan pe termen mediu şi mai lung, trebuie să continuăm rapid cu aceste planuri, ca şi cum ar fi o chestiune de viaţă sau de moarte, având în vedere situaţia actuală a concurenţei globale”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Yoon, Lee Do-woon, într-un briefing.

Noul complex de cipuri, de 300 de mii de miliarde de woni, pe care îl construieşte Samsung, va fi chiar lângă capitala sud-coreeană, Seul.

Guvernul Coreii de Sud îşi propune să conecteze fabricile de cipuri din zonă ale Samsung cu cele alte altor companii, pentru a crea ”un mega cluster de semiconductori”.

Ideea este de a lega diferite părţi ale lanţului de aprovizionare cu semiconductori, de la proiectarea cipurilor până la producţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.