Pierderile de pe piaţa asigurărilor de specialitate provocate de invazia Rusiei în Ucraina ar putea fi de 16-35 de miliarde de dolari, potrivit unei estimări publicate joi de agenţia de rating S&P Global, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Estimarea include posibile pierderi de asigurări de aviaţie în valoare totală de 6-15 miliarde de dolari, arată un raport al S&P.

Alte domenii de specialitate care ar putea fi afectate de conflictul ruso-ucrainean includ riscul cibernetic, riscul politic şi asigurarea pentru război naval, a spus S&P.

Pe piaţa aviaţiei sunt anticipate dispute legale pe parcursul unor ani de zile între locatori şi asigurători cu privire la avioanele rămase în Rusia în urma invadării Ucrainei şi a sancţiunilor ulterioare occidentale.

Cel mai mare locator de avioane din lume, AerCap, a depus o cerere de despăgubire de 3,5 miliarde de dolari pentru peste 100 de avioane blocate în Rusia.

”Credem că ar putea dura mulţi ani pentru a compensa pierderile finale suferite de companiile de leasing de avioane, asigurători şi reasigurători”, a spus S&P.

Primii 21 de reasigurători la nivel mondial evaluaţi de S&P vor suporta probabil aproximativ jumătate din pierderile totale, se arată în comunicat. Acest lucru ar afecta câştigurile majorităţii acestora, în timp ce în cazul unor le-ar putea afecta şi poziţiile lor de capital, având în vedere că se confruntă deja şi cu pierderi mari din cauza catastrofelor naturale din acest an.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.