Retailerul american Michael Kors a convenit preluarea producătorului britanic de încălţăminte de lux Jimmy Choo, între ai cărui clienţi s-a aflat şi prinţesa Diana, pentru 1,2 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fondat în anii 1990 de creatorul de pantofi Jimmy Choo, brandul este cunoscut pentru tocurile stiletto şi accesorii şi îşi comercializează produsele în oraşe ca Londra, Paris, New York şi Tokyo.

Compania Jimmy Choo a fost scoasă la vânzare în aprilie, după ce proprietarul JAB a semnalat intenţia de a se concentra pe bunuri de consum.

Preţul de vânzare, de 230 pence pe acţiune, este cu 36,5% peste cotaţia titlurilor înainte de anunţarea vânzării.

"Jimmy Choo este o marcă de lux emblematică, care oferă încălţăminte, poşete şi alte accesorii distinctive”, a spus Michael Kors, preşedinte onorific şi director general al companiei americane.

Compania Michael Kors, unul dintre cele mai cunoscute nume pe segmentul produselor de lux cu preţuri accesibile şi cu o gamă de poşete extrem de populare, a avut probleme în ultimele trimestre din cauza declinului vânzărilor în termeni comparabili, pe fondul unui număr mai mic de cumpărători.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.