Profitul net al transportatorului naţional de gaze Transgaz a scăzut cu 19% în primul trimestru, la 191,38 milioane lei, de la 236,6 milioane lei în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor transmise marţi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, veniturile din activitatea de exploatare înainte de activitatea de echilibrare şi de construcţii scad cu 10% faţă de realizările din trimestrul I 2018, până la 472,98 milioane lei.

"Veniturile au fost influenţate în principal de următorii factori: veniturile obţinute din componenta volumetrică mai mici cu 26,29 milioane lei din cauza: tarifului de transport volumetric mai mic cu 0,48 lei/MWh, cu o influenţă negativă de 21,54 milioane lei; cantităţii de gaze transportate mai mică faţă de trimestrul I 2018 cu 1.852.922 MWh/165,55 milioane mc (mai puţin cu 4%), cu o influenţă negativă de 4,74 milioane lei", arată raportul.

Transgaz a transportat în primele trei luni o cantitate de 4,185 miliarde metri cubi gaze, în scădere cu 4%, de la 4,351 mc gaze.

Cheltuielile pentru investiţii realizate la 31 martie au fost de 154,53 milioane lei.

La sfârşitul primului treimestru, volumul creanţelor restante a fost de 358,6 milioane lei, cu 58,65 milioane lei mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

La 31 martie, compania a vărsat la bugetul de stat suma de 124,82 milioane lei, sub formă de taxe, impozite, redevenţa petrolieră şi accize. De asemenea, s-a achitat bugetelor locale, fondurilor speciale şi asigurărilor sociale suma de 42,91 milioane lei.

Transgaz SA Mediaş este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale şi asigură îndeplinirea strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale, în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate.

Compania este controlată de Ministerul Economiei şi are o capitalizare de 4,17 miliarde lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.