Preţurile petrolului au urcat vineri cu circa 2%, dar pe ansamblul săptămânii au scăzut, în condiţiile în care temerile legate de o încetinire a cererii din cauza unei recesiuni mondiale au fost mai puternice decât cele privind oferta limitată, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Băncile centrale din întreaga lume majorează ratele dobânzilor pentru a tempera inflaţia, stârnind temeri că creşterea costurilor îndatorării ar putea sufoca creşterea, în timp ce testarea în masă pentru Covid-19 la Shanghai, săptămâna aceasta, a fost un motiv de îngrijorare cu privire la posibilele restricţii care ar putea afecta şi cererea de petrol.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 2,37dolari, sau cu 2,3%, la 107,02 dolari pe baril. Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate a crescut cu 12,06 dolari, sau cu 2%, la 104,79 dolari pe baril.

Ambele benchmark-uri au fost tranzacţionate în teritoriu negativ în timpul sesiunii, înainte de a reveni la creştere.

Preţul petrolului Brent a înregistrat o scădere săptămânală de aproximativ 4,1%, iar WTI o pierdere de 3,4%, ca urmare a primei scăderi lunare din noiembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.