Preţurile petrolului au scăzut marţi cu circa 2 dolari pe baril după informaţiile pozitive legate de negocierile dintre Rusia şi Ucraina pentru a pune capăt conflictului militar, deşi negociatorii de la Moscova au clarificat că acestea nu reprezintă o încetare a focului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotaţiile petrolului au fost influenţate negativ şi de noile restricţii din China pentru a reduce răspândirea coronavirusului, care au provocat îngrijorări că cererea de combustibil ar putea fi afectată.

Preţul ţiţeiului Brent a scăzut cu 2,38 dolari, sau cu 2,1%, până la 110,10 dolari pe baril până la ora 17:42 GMT (20:00 ora României).

Cotaţia ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 1,89 dolari, sau cu 1,9%, la 104,02 dolari pe baril.

Fiecare indicator de referinţă a scăzut cu 7% luni şi a scăzut din nou cu până la 7% marţi, înainte de a reveni de la minimele sesiunii.

Negociatorii ucraineni şi ruşi s-au întâln marţi în Turcia pentru primele discuţii faţă în faţă în ultimele aproape trei săptămâni.

Principalul negociator rus a spus că discuţiile au fost ”constructive”.

Rusia a promis că îşi va reduce operaţiunile militare în jurul Kievului şi în nordul Ucrainei; Ucraina a propus adoptarea unui statut neutru, dar cu garanţii internaţionale că va fi protejată de atacuri.

Cotaţiile petrolului şi-au revenit de la nivelurile minime ale sesiunii atunci când negociatorul principal al Moscovei a avertizat că promisiunea Rusiei de a reduce operaţiunile militare nu reprezintă o încetare a focului şi că un acord oficial cu Kievul mai are un drum lung de parcurs.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.