Preţurile angro ale benzinei din SUA au scăzut miercuri la niveluri anterioare invaziei Rusiei în Ucraina, sugerând că şoferii din ţara cu cel mai mare consum de energie din lume vor vedea preţuri la pompe mai mici, în săptămânile următoare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru benzină din SUA au scăzut miercuri cu până la 2,5899 dolari pe galon, cel mai redus nivel din 18 februarie, chiar înainte ca Moscova să invadeze Ucraina.

Invazia a declanşat o serie de sancţiuni din partea Statelor Unite şi a aliaţilor săi, care au crescut preţurile pe pieţele energetice la maxime multianuale.

 Costurile energiei au fost principalul motor al inflaţiei la nivel global, preţurile de vânzare cu amănuntul ale benzinei atingând un record din toate timpurile în Statele Unite, de peste 5 dolari pe galon, la jumătatea lunii iunie.

Lipsa capacităţii de rafinare de rezervă a dus la creşterea costurilor pentru produsele rafinate, dar îndreptându-se spre iarnă, preţurile benzinei au început să se retragă, odată cu declinul cererii.

Stocurile de benzină din SUA au scăzut cu 1,17 milioane de barili, la 214,48 milioane, cel mai mic nivel din noiembrie, potrivit datelor publicate miercuri de Energy Information Administration.

”Probabil că am văzut cea mai mare rată de utilizare a rafinăriilor şi aceasta va continua să scadă, pe măsură ce sezonul de vară se termină şi rafinăriile se îndreaptă spre sezonul de întreţinere”, a declarat Bob Yawger, director la Mizuho Securities.

Cererea din SUA a crescut în cea mai recentă săptămână, produsele furnizate urcând la 8,59 milioane

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.