Poşta Română a achiziţionat o linie tehnologică completă de conversie, scanare şi arhivare documente care a costat 3 milioane de lei, pentru Fabrica de Timbre. Sistemul funcţionează de aproximativ două luni şi deja scanează documente vechi din arhivele Poştei Române, care cântăresc, estimativ, 1.000 de tone, şi care există în acest moment exclusiv în format fizic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Compania Naţională Poşta Română a operaţionalizat o nouă achiziţie de top care reprezintă un exemplu ideal de digitalizare pentru serviciile oferite: o linie completă de conversie, scanare şi arhivare documente cu aplicaţie de captură şi extragere de date, instalată la Fabrica de Timbre, sucursală specializată pe servicii de tipar a companiei”, anunţă compania.

Cu această investiţie, Poşta Română a devenit una dintre puţinele companii de stat care deţin un complex tehnologic de acest tip, atât de sofisticat, potrivit companiei.

Prin noua achiziţie, Poşta va putea participa la licitaţii şi contracte importante la care nu se putea înscrie până acum pentru că nu putea oferi şi acest serviciu conex de scanare şi arhivare electronică.

Echipamentul ”Linia tehnologică completă de conversie, scanare şi arhivare documente cu aplicaţie de captură şi extragere de date, infrastructură hardware, licenţe software, instalare/configurare şi punere în funcţiune” a costat 3 milioane de lei şi reprezintă o nouă linie de business care va deservi scopul şi interesele companiei la standardele cerute de piaţa de profil, asigurând mai multe servicii din aceeaşi sferă in-house.

Prin conversia digitală a documentelor, clienţii vor putea beneficia de avantajele oferite de un sistem de arhivare electronică, fără a face investiţii în echipamente şi aplicaţii software costisitoare. Astfel, Fabrica de Timbre îşi diversifică gama de servicii oferite clienţilor terţi.

În acelaşi timp, linia contribuie la retehnologizarea Fabricii de Timbre, veche de 151 de ani, completând serviciile pe care aceasta le oferă în acest moment.

Sistemul funcţionează de aproximativ două luni şi deja scanează documente vechi din arhivele Poştei Române, care cântăresc, estimativ, 1.000 de tone, şi care există în acest moment exclusiv în format fizic.

”Cu această linie tehnologică, Poşta Română îşi respectă promisiunea de a mai face un pas spre transformare digitală. Noua achiziţie va duce la automatizarea proceselor şi va deschide noi oportunităţi de dezvoltare. În plus, va contribui cu siguranţă la creşterea veniturilor Companiei şi ale Fabricii de Timbre, prin extinderea portofoliului de produse şi servicii, în beneficiul clienţilor noştri. Modernizăm, revitalizăm şi dorim să ducem Poşta Română către performanţă”, a afirmat Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română.

Ansamblul tehnologic este compus din mai multe unităţi de scanat manual şi automat, pentru hârtii de diferite dimensiuni, A5, A4, A3, A2+, A2, A1, A0.  Noua linie dispune de mai multe tipuri de scannere, de la cele 3D pentru suprafeţe în relief relativ plane, fără găuri (precum monede, tabliţe de scris, plicuri, coperţi de cărţi etc), la cele de carte sau cele de mare viteză. Cu acestea din urmă se pot scana de la cărţi de vizită, până la documente în format A0. Şi asta, fără logare la un calculator, doar cu ajutorul touchscreen-ului. Scannerele de carte sunt echipamente profesionale robuste, realizate din materiale de înaltă calitate şi sunt destinate inclusiv unei utilizări intensive.

Lor li se adaugă alte cinci tipuri de scannere care pot produce până la 290 de imagini pe minut şi 70.000 de scanări pe zi.

”Continuăm retehnologizarea Fabricii de Timbre, prin investiţii moderne şi ultra-actuale, care ne vor ajuta să oferim servicii cât mai bune. «Bijuteria» despre care vorbim acum deja pune în valoare potenţialul enorm pe care îl are Fabrica de Timbre de a deveni o sucursală extrem de eficientă a Poştei Române şi este, în acelaşi timp motivaţia noastră de a nu ne opri aici”, a adăugat Adrian Grecu, directorul Fabricii de Timbre.

Noul echipament se adaugă liniei tehnologice de insert în plicuri şi celei de tipar de ultimă generaţie, achiziţionate anul trecut tot pentru Fabrica de Timbre, care au costat aproximativ 6 milioane de lei. Graţie acestei linii, compania a câştigat contractul de tipărire şi distribuţie a cardurilor de energie cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care a adus venituri considerabile Poştei Române şi prin intermediul căruia au fost livrate carduri de energie de care a beneficiat aproape 20% din populaţia României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.