Poliţia italiană a anunţat joi că a descoperit o fraudă fiscală comisă de 85 de suspecţi, care implică facturi false de 1,7 miliarde de euro, banii fiind spălaţi printr-un sistem de aşa-numite bănci din umbră chineze, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Guardia di Finanza (GdF) din Ancona, un oraş-port de pe coasta de est a Adriaticii Italiei, a declarat că a confiscat bunuri în valoare de 350 de milioane de euro, inclusiv numerar, maşini de lux şi imobile.

De asemenea, poliţiştii au blocat 1.569 de conturi bancare, au ordonat sechestrarea a 140 de companii despre care se crede că ar fi emis facturi false şi au percheziţionat proprietăţi din Milano şi regiunea înconjurătoare Lombardia, Florenţa, Padova şi Sicilia.

Ordinul de sechestru, studiat de Reuters, arată că 64 din cei 85 de suspecţi sunt cetăţeni chinezi.

Oamenii care au cunoştinţă directă a problemei au spus că ancheta este în desfăşurare, pentru a identifica clienţii italieni care au folosit serviciul pentru a spăla numerar.

Apariţia unui fel de sistem bancar subteran paralel, condus de brokerii monetari chinezi fără licenţă, a fost în centrul mai multor investigaţii efectuate în ultimul an în Italia.

Aceste investigaţii, efectuate în diferite părţi ale Italiei, au determinat autorităţile să presupună existenţa unei game mai largi de servicii oferite de organizaţii legate de China, inclusiv ascunderea plăţilor transfrontaliere pentru cartelurile de droguri şi facilitarea evaziunii fiscale.

GdF a spus că procurorii din Ancona au constatat că companiile fictive ”pe hârtie” au emis facturi false şi le-au spus clienţilor în ce cont bancar italian să facă plăţile.

Odată sosiţi banii, compania falsă transfera apoi aceeaşi sumă într-un cont la o bancă chineză, justificând-o ca plată pentru importurile de produse care nu au avut loc niciodată.

Suma iniţială, minus comision, a fost returnată în numerar de către curieri clientului care a efectuat prima plată, potrivit declaraţiei poliţiei.

GdF a spus că utilizarea unei reţele de ”bănci subterane” face posibilă spălarea de miliarde de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.