Plenul Parlamentului European a aprobat cu 380 voturi „pentru” din 582 eurodeputaţi prezenţi, priorităţile bugetare pentru anul viitor coordonate şi susţinute de negociatorul-şef al legislativului european pentru bugetul UE, eurodeputatul PSD Victor Negrescu. Rezultatul este o reuşită importantă pentru Uniunea Europeană şi România în contextul în care anul trecut Parlamentul European a blocat raportul, votând împotriva priorităţilor prezentate de fostul negociator de dreapta al legislativului european, a precizat social-democratul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Prin aprobarea priorităţilor bugetare ale Parlamentului European, am deblocat o situaţie dificilă pentru legislativul european şi am demonstrat că un român poate gestiona situaţiile cele mai dificile şi genera consens la nivel european. Prin votul obţinut, începem practic negocierile directe cu reprezentanţii Consiliului UE şi ai Comisiei Europene privind sumele care urmează să fie alocate fiecărui domeniu. Priorităţile noastre sunt clare şi sunt complementare cu cele pe care le au românii, mai exact finanţarea suplimentară a agriculturii, sprijinirea educaţiei şi a sănătăţii, dezvoltarea infrastructurii, susţinerea inovaţiei şi noilor tehnologii sau a domeniului apărării”, a explicat negociatorul-şef al Parlamentului European, europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu, conform comunicatului de presă al PSD.

„În mod particular, aş sublinia faptul că pentru România sunt de interes solicitările făcute de Parlamentul European pentru includerea finanţării pentru aderarea completă a ţării noastre la zona de liberă circulaţie, sprijinirea transferului pensiilor şi beneficiilor sociale dobândite de români în afara ţării, crearea unui Plan European pentru Educaţie din care să finanţăm învăţământul şi formarea continuă, şi să preîntâmpinăm abandonul şcolar, sau realocarea fondurilor europene necheltuite către beneficiarii care au demonstrat o capacitate de absorbţie ridicată”, a continuat Negrescu.

„Nu în ultimul rând, sunt bucuros de sprijinul primit din partea colegilor mei pentru suplimentarea fondurilor pentru sănătate în vederea creării unui program prin care tratamentele şi aparatura medicală de ultimă generaţie să ajungă în toate statele membre pentru a asigura servicii de calitate şi la preţuri accesibile pentru toţi pacienţii europeni”, a conchis eurodeputatul PSD.

Un element important al documentului aprobat de legislativul european este legat de dimensiunea transversală a criteriului social în propunerile de finanţare şi legislative, ceea ce ar permite României să primească un sprijin suplimentar pentru reducerea disparităţilor cu celelalte state membre. Nu în ultimul rând, eurodeputatul român Victor Negrescu a reuşit includerea unor referinţe puternice la sprijinul necesar pentru dezvoltarea mediului rural, sprijinirea fermierilor, dar şi a producţiei în Uniunea Europeană prin promovarea autonomiei strategice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.