Companiile de top în domeniul sănătăţii Pfizer şi AstraZeneca au anunţat duminică noi investiţii în Franţa, în valoare totală de aproape 1 miliard de dolari, înainte de începerea summitului anual de afaceri ”Alege Franţa” din acest an, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pfizer a declarat că va investi 500 de milioane de euro (538,5 milioane de dolari) în Franţa pentru a-şi dezvolta activitatea de cercetare şi dezvoltare în ţară, în timp ce AstraZeneca a anunţat o investiţie de 388 de milioane de dolari pentru fabrica sa din Dunkirk.

Angajamentele lor de investiţii au venit în momentul în care preşedintele Emmanuel Macron se pregătea să deschidă luni evenimentul anual ”Alege Franţa”, menit să atragă marile afaceri şi investitorii din străinătate.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Franţa a anunţat duminică, mai devreme, crearea a 100 de noi locuri de muncă la Paris, la banca americană Morgan Stanley, şi investiţii de la alte firme, cum ar fi compania germană de aviaţie Lilium.

Macron vrea să pună în evidenţă rolul Parisului de capitală europeană de top al afacerilor, deşi în mod tradiţional a fost în urma New Yorkului şi Londrei, la scară globală.

Sondajul Z/Yen privind centrele financiare globale, urmărit îndeaproape, publicat în martie, a clasat New Yorkul drept cel mai important centru financiar din lume, Londra fiind pe locul doi. Sondajul a clasat Parisul pe locul 14.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.