Compania Pet Star Holding din Ialomiţa, cel mai mare producător de preforme PET din România, a luat un credit de 20 milioane lei de la EximBank, pentru finanţarea activităţii curente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"EximBank a structurat un pachet financiar care asigură necesarul de capital de lucru companiei Pet Star Holding din Ialomiţa, cel mai mare producător de preforme PET (eprubete din plastic din care apoi sunt formate flacoanele PET) din România şi zona Balcanilor, ca volum de producţie şi varietate de formate. Societatea a beneficiat de un credit în valoare de 20 milioane de lei, acordat cu garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, care acoperă 90% din valoarea finanţării", anunţă banca.

Perioada incertă generată de pandemia de coronavirus a avut efecte asupra activităţii Pet Star Holding, din cauza carantinării graniţelor anumitor ţări şi prin îngreunarea transporturilor internaţionale. Acestea au provocat întârzieri în aprovizionarea cu materii prime.

Pentru a preîntâmpina întreruperea fluxului uzual de producţie al companiei, Pet Star a implementat rapid un plan anti-criză, reuşind astfel să-şi consolideze poziţia competitivă pe piaţă.

„Cred că pentru mulţi dintre noi această perioadă nu a fost deloc simplă. Deşi contextul pandemic ne-a forţat să trecem printr-o perioadă dificilă, situaţia în sine ne-a determinat să căutăm în mod constant soluţii într-un mediu extrem de impredictibil. Ne bucură faptul că strategia noastră de criză s-a dovedit a fi una eficientă şi, chiar dacă provocările vor continua să apară, cu siguranţă, suntem mai bine pregătiţi să identificăm soluţiile eficiente pentru business-ul nostru. Având şi acest parteneriat cu EximBank, care ne facilitează finanţarea activităţii curente, putem să ne concentrăm atenţia pe derularea investiţiilor pentru extinderea liniilor de producţie, prin integrarea pe verticală a business-ului cu includerea rPET-ului fabricat în cadrul Pet Star Recycling, cea mai tânără companie din grupul Pet Star. Toate acestea vor favoriza consolidarea poziţiei noastre pe piaţa pe care activăm, creându-ne totodată un avantaj competitiv în faţa unor eventuale noi provocări”, a declarat Mirela Drăgoi, preşedintele executiv al Pet Star.

Pet Star Holding şi-a început activitatea în anul 2000, a evoluat de la an la an, ajungând lider de piaţă în producţia de preforme PET la 9 ani de la înfiinţare. Compania a inaugurat în 2016 o fabrică la Slobozia, judeţul Ialomiţa, în urma unei investiţii de 9 milioane euro. În prezent produce peste 300 de tipuri de preforme PET, în peste 60 de gramaje diferite care acoperă cererea venită din partea unor industrii precum băuturi carbogazoase, bere, ulei comestibil, apă minerală, lactate şi altele.

Portofoliul de clienţi ai companiei include producători precum Quadrant Amroq Beverages (Pepsi, Mirinda, Prigat, Lipton), Heineken (Ciuc, Bucegi), Gosser Sofiproteol (Bunica), Bunge (Floriol) sau, pentru ape minerale - Bucovina, Perla Covasnei, Carpatina, Perla Harghitei, Izvorul Muntelui, Tuşnad etc.

Cea mai mare parte a producţiei este destinată pieţei interne, însă Pet Star exportă circa 10% din producţie în ţări precum Bulgaria, Ungaria, Macedonia, Moldova sau Turcia. Grupul Pet Star a început recent reciclarea PET-urilor post consum în cadrul fabricii Pet Star Recycling. Materia reciclată va fi utilizată în cadrul producţiei Pet Star Holding.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.