Cele mai ”fierbinţi” domenii ale tehnologiei la ora actuală, realitatea virtuală şi realitatea augmentată, au cumulat investiţii de peste 800 de milioane de dolari în ultimul trimestru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Digi-Capital, companie de consultanţă în domeniile realităţii augmentate şi virtuale, al doilea trimestru al anului a adus o creştere importantă în investiţiile care vizează aceste domenii, comparativ cu primul trimestru.

Între Q1 2017 şi Q2 2017 s-a înregistrat o creştere a investiţiilor de la 300 de milioane de dolari, la peste 800 de milioane de dolari. În total, ultimul an a însumat investiţii de peste 2 miliarde de dolari în VR (realitate virtuală) şi AR (realitate augmentată).

Cu toate astea, vârful de până acum în ceea ce priveşte investiţiile în cele două domenii a fost atins în primul trimestru din 2016, când suma totală a ajuns la 1,2 miliarde de dolari.

Cei de la Digi-Capital susţin că majoritatea investiţiilor în AR şi VR vin încă din fazele incipiente de dezvoltare a start-up-urilor, iar acest fapt relevă interesul foarte mare al investitorilor pentru aceste domenii. Aceştia sunt dispuşi să rişte sume importante de bani încă de la început.

Cel mai mare câştigător din aceste domenii în ceea ce priveşte investiţiile atrase în ultimul trimestru este o companie britanică ce produce jocuri de realitate virtuală. Evaluată acum la 1 miliard de dolari, Improbable a primit investiţii de peste 500 de milioane de dolari în Q2 2017.

Alături de gaming, ochelarii inteligenţi, conţinutul video şi accesoriile sunt alte domenii de mare interes pentru investitorii în AR şi VR.  Pentru aceştia, suportul AR inclus de Apple în iOS reprezintă intrarea în mainstream a realităţii augmentate.

Digi-Capital susţine că, în următorii 5 ani, doar AR-ul mobil, ca primă nişă care va exploda în această zonă, va avea peste 1 miliard de utilizatori şi va aduce venituri de peste 60 de milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.