Aeroportul Iaşi a înregistrat un record absolut de trafic, luni aterizând pasagerul cu numărul 1.000.000, după ce pe tot parcursul anului trecut au fost înregistraţi în total aproape 900.000 de pasageri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul unei festivităţi care a avut luni la Aeroportul din Iaşi au fost premiaţi pasagerii cu numerele 1.000.000 şi 1.000.001, cele două persoane primind vouchere gratuite de călătorie şi genţi de voiaj din partea uneia dintre companiile care operează pe aeroportul ieşean.

Totodată, a fost pregătit şi un tort special pentru acest eveniment.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cele două persoane premiate au coborât din cursa directă Koln-Iaşi.

Tot în premieră, cinci luni la rând traficul pe aeroportul Iaşi a depăşit 100.000 de călători.

„Ritmul spectaculos în care s-a dezvoltat, în aceşti ani, Aeroportul Iaşi face ca astăzi să putem sărbători, pentru prima dată, pasagerul cu numărul un milion. Capacităţile de procesare au ajuns la limită, iar presiunea concurenţei cu celelalte aeroporturi din regiunea Moldovei ne obligă să urgentăm investiţiile în dezvoltarea unei noi infrastructuri. Sperăm foarte mult ca anul viitor proiectele noastre de dezvoltare să fie în faza de execuţie, iar împreună cu companiile aeriene să putem deschide rute noi”, a declarat Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Iaşi.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a spus că instituţia pe care o conduce are în vedere continuare proiectului de modernizare a aeroportului, urmând a fi realizat un nou terminal care să poată procesa patru milioane de pasageri anual.

În prezent, de pe Aeroportul Iaşi se poate zbura către 21 de destinaţii, între care 16 externe, faţă de doar două curse în urmă cu cinci ani.

Traficul estimat pe Aeroportul Iaşi, până la finalul anului 2017, este de 1.150.000 de călători, ceea ce ar însemna o creştere de aproximativ 40 la sută faţă de anul 2016, când s-au înregistrat puţin peste 881.000 de pasageri.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.