Dezvoltatorul în dificultate China Evergrande Group a anunţat duminică că una dintre diviziile sale, Evergrande Group (Nanchang), este obligată să plătească unui garant 7,3 miliarde de yuani (1,08 miliarde de dolari) pentru neîndeplinirea obligaţiilor sale legate de datorii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În iulie 2021, garantul, care nu a fost menţionat în declaraţie, a oferit o garanţie pentru împrumuturile anumitor entităţi controlate de Evergrande, a declarat grupul într-o declaraţie către bursa din Hong Kong.

Nanchang a oferit contragaranţii sub forma unui gaj de 1,3 miliarde de acţiuni pe care le deţinea la Shengjing Bank.

”Întrucât debitorii nu au reuşit să ramburseze împrumuturile, solicitantul şi-a îndeplinit obligaţiile în temeiul garanţiei şi a reclamat împotriva filialei, în temeiul gajului”, a spus Evergrande într-un comunicat.

Hotărârea ”este că garantul are prioritate de a primi compensaţii din vânzarea acţiunilor”, iar ”sfera de aplicare acoperă suma plătită de solicitant (7,3 miliarde de yuani)”.

Evergrande a declarat că îşi vinde sediul din Hong Kong prin licitaţie, a declarat joi pentru Reuters o sursă cu cunoştinţe directe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.