Norwegian Air Shuttle intenţionează să ofere curse aeriene transastlantice între Statele Unite şi Europa cu bilete începând de la 65 de dolari dus, punând presiune pe alţi operatori americani şi europeni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operatorul norvegian îşi va extinde reţeaua de zboruri către Statele Unite, începând cu jumătatea lunii iunie, după ce în decembrie a obţinut acordul autorităţilor americane pentru ca subsidiara sa irlandeză Norwegian Air International să opereze curse peste Atlantic.

Companiile aeriene americane sunt obligate să ia în considerare oferirea unor tarife mai scăzute şi suplimentarea numărului de locuri în avioane, pentru a atrage călătorii atenţi la cheltuieli şi a concura cu Norwegian şi operatorul islandez Wow Air.

Cursele de 65 de dolari ale Norwegian vor fi pentru călătoriile de pe aeroporturile mai mici din statul New York, respectiv Providence, Rhode Island, şi Hartford, Connecticut, către destinaţii britanice şi irlandeze.

Aceste destinaţii includ Belfast, Irlanda de Nord, Cork, Dublin, şi Shannon, Irlanda, precum şi Edinburgh, în Scoţia.

Concurenţa pe rutele transatlantice a provocat măsuri din partea mai multor operatori europeni.

IAG, proprietarul British Airways şi Iberia, intenţionează să înceapă în acest an zboruri transatlantice low-cost din Barcelona, către destinaţii americane.

Directorul general al IAG, Willie Walsh, a spus în această lună că a fost obligat de modelul Norwegian să caute noi căi de operare.

Între timp, Air France, parte a grupului franco-olandez Air France-KLM, intenţionează la rândul său să lanseze un proiect low-cost, numit Boost, în timp ce Lufthansa îşi extinde oferta de curse low-cost pe distanţe lungi, prin intermediul diviziei Eurowings.

Strategia de extindere a Norwegian Air a contribuit la creşterea de peste două ori a veniturilor, din 2012.

În 2016, veniturile companiei au crescut cu 16%, la 26 de miliarde de coroane norvegiene (3,12 miliarde dolari), iar operatorul a comandat 260 de avioane Boeing şi Airbus, pe care le va primi în următorii câţiva ani.

Norwegian Air a precizat că doar un număr limitat de bilete dus vor fi oferite la 65 de dolari, următorul nivel de preţ pornind de la 99 de dolari.

În schimb, un bilet dus din New York la Dublin, la jumătatea lunii iunie, costă în cazul altor operatori aerieni între 655 de dolari şi 2.755 de dolari, pe site-ul de călătorii Expedia.

 

Pentru a menţine costurile scăzute, Norwegian va folosi aeroporturi mici şi avioane Boeing 737-MAX cu 189 de locuri, care vor fi livrate în acest an.

Destinaţiile planificate în SUA sunt Stewart International Airport din Orange County, New York, aflat la aproximativ 70 de mile de New York City, T.F. Green Airport din Providence şi Bradley International Airport în Hartford.

Norwegian va continua să folosească aeronave mari Boeing 787 Dreamliners pentru aeroporturile americane mari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.