La doar câteva zile după ce Sony a scumpit PlayStation 5, Nintendo a anunţat că nu are planuri pentru creşterea preţurilor consolelor de jocuri Switch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce Sony a anunţat scumpirea consolelor PlayStation 5, punând decizia pe seama inflaţiei, presa a luat cu asalt rivalul Nintendo, încercând să afle dacă şi când se va scumpi şi Switch.

Oficialii Nintendo spun că nu există planuri privind o creştere de preţ. Aceştia fac trimitere la o declaraţie din luna iunie a preşedintelui companiei, Shuntaro Furukawa, care a spus, la fel, că nu există planuri pentru scumpirea consolelor.

Asta nu înseamnă că o scumpire ulterioară este exclusă. Nintendo nu are acum planuri pentru creşterea preţurilor, însă, nici nu exclude o modificare a acestora la o dată ulterioară.

Sony, de cealaltă parte, a scumpit deja consolele PlayStation în mai multe regiuni ale lumii. În Europa, PS5 se scumpeşte cu 10%, urmând ca versiunea cu disc Ultra HD Blu-ray să coste 550 de euro (de la 500 de euro), iar cea digitală să se scumpească de la 400 de euro la 450 de euro.

Înaintea Sony, Meta a scumpit cu 100 de dolari căştile Quest 2. Versiunea cu 128GB costă acum 400 de dolari, în vreme ce cea cu 256GB a ajuns la 500 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.