Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului Ştefan-Radu Oprea a afirmat că datele publicate, marţi, de către Institutul Naţional de Statistică (INS) despre evoluţia sectorului de construcţii în anul 2023 arată „încă o dată justeţea politicii noastre de accelerare a investiţiilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Datele publicate astăzi de INS despre evoluţia sectorului de construcţii în anul 2023 arată încă o dată justeţea politicii noastre de accelerare a investiţiilor. Recordul de 96% în absorbţia fondurilor europene, dar şi acţiunile concrete ale Guvernului pentru realizarea la timp a investiţiilor publice, cu o valoare de peste 100 miliarde de lei , au făcut ca anul 2023 să fie un an de referinţă şi în acest domeniu al construcţiilor”, a scris Ştefan-Radu Oprea, marţi pe Facebook.

Ministrul Economiei a mai spus că, în anul trecut volumul lucrărilor de construcţii a fost mai mare cu 14,2% decât în anul 2022, iar construcţiile au devenit, astfel, motorul creşterii economice.

„Semnificativ este că sectorul «construcţiilor inginereşti», ce are ca sursă de finanţare fondurile publice, şi-a majorat volumul de activitate cu 33,2%.  Având în vedere că pentru acest an Guvernul a alocat cele mai multe fonduri din istorie pentru investiţii - 120 miliarde de lei - cu siguranţă construcţiile vor rămâne în continuare motorul creşterii economice. Mai mult, MEAT va demara în scurt timp schema de ajutor de stat ”Constructplus” pentru producerea în ţară a materialelor de construcţie, schemă care va asigura indirect un suport pentru reducerea costurilor constructorilor cu aceste materiale”, a completat Oprea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.