Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a vizitat, vineri, ferma Porccelino Grasso, din localitatea Baba Ana, din judeţul Prahova. Social-democratul a precizat că la finalul investiţiei, această ferma va acea o capacitate de reproducţie de 3.000 de scroafe, iar producţia va fi de aproximativ 90.000 de purcei. Valoarea totala a proiectului, aflat în desfăşurare, este de 16.410.000 euro, din care finanţare nerambursabilă avem 13.128.000 euro (80%), a mai precizat ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Investim în fermele de porci! Investim în industria agroalimentară românească şi îi susţinem pe ai noştri!  Iar ferma Porccelino Grasso, din localitatea Baba Ana, din judeţul Prahova, pe care am vizitat-o astăzi, este un astfel de exemplu. La finalul investiţiei, capacitatea fermei de reproducţie va fi de 3.000 de scroafe, iar producţia va fi de aproximativ 90.000 de purcei. Valoarea totala a proiectului, aflat în desfăşurare, este de 16.410.000 euro, din care finanţare nerambursabilă avem 13.128.000 euro (80%). Societatea mai deţine o fermă de îngrăşare porc în judeţul Vâlcea, cu o capacitare maximă de 36.000 de porci/serie”, a scris Florin Barbu, vineri pe Facebook.

El i-a felicitat „pe aceşti investitori care au tot sprijinul meu pentru că ei vor aduce pe mesele românilor carne de porc din fermele româneşti!” 

„Am promis că voi salva şi dezvolta sectorul de porc din România şi eu zic că suntem pe drumul cel bun! Mereu alături de ai noştri!”, a conchis Barbu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.