Ministrul Agriculturii Florin Barbu a semnat, joi, Ordinul pentru aprobarea cuantumului unitar al plăţilor directe aferente cererilor de plată depuse în anul 2023, finanţate din FEGA prin intervenţiile din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ordinul creează cadrul normativ pentru stabilirea cuantumului plăţilor în cazul intervenţiilor care nu au făcut obiectul avansului pentru anul de cerere 2023, având în vedere definitivarea de către APIA a etapelor administrative şi procedurale necesare pentru finalizarea instrumentării cererilor de plată, arată comunicatul de presă al PSD.
 
Intervenţiile vizate de prezentul ordin sunt: PD-04 Practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil, PD-05 Practicarea unei agriculturi prietenoase cu mediul în fermele mici (gospodăriile tradiţionale), PD-06 Înierbarea intervalului dintre rânduri în plantaţiile pomicole, viticole, pepiniere şi hameişti, PD-25 - Sprijin cuplat pentru venit pentru viermii de mătase.
 
Cuantumurile per ha sunt:
 
- PD-04 Practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil: 73,00 euro/ha
 
- PD-05 Practicarea unei agriculturi prietenoase cu mediul în fermele mici (gospodăriile tradiţionale): 98,80 euro/ha
 
- PD -06 Înierbarea intervalului dintre rânduri în plantaţiile pomicole, viticole, pepiniere şi hameişti: 102,60 euro/ha
 
- PD-25 Sprijin cuplat pentru venit pentru viermii de mătase: 0,1796 euro/ha.
 
Aprobarea ordinului s-a impus întrucât termenul de finalizare pentru efectuarea tuturor plăţilor directe din cadrul FEGA, este luna iunie 2024, cu încadrarea în cuantumurile maxime planificate în PS PAC 2023-2027, urmând ca APIA să demareze efectuarea plăţilor către beneficiari în perioada imediat următoare. Facem precizarea că de prevederile acestui ordin vor beneficia peste 70.700 fermieri, mai spune sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.