Microsoft a început marţi să adauge motorul său de căutare Bing recent actualizat la software-ul său Windows pentru computere, cu scopul de a pune inteligenţa artificială (AI) la îndemâna a sute de milioane de oameni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actualizarea Windows 11, cea mai recentă efectuată pentru produsele Microsoft din această lună, arată modul în care producătorul de software din Redmond, Washington, avansează în privinţa AI, în ciuda atenţiei recente atrase asupra tehnologiei sale.

Sistemul de operare Microsoft va include noul Bing în caseta de căutare a computerelor desktop, care ajută o jumătate de miliard de utilizatori lunar să navigheze în fişierele lor şi pe internet, a spus compania.

Motorul de căutare în sine este încă într-un mod de previzualizare, accesibil pentru mai mult de 1 milion de oameni din 169 de ţări, cu o listă de aşteptare pentru alţii, a spus Microsoft.

Compania şi-a dezvăluit chatbot-ul său bazat pe inteligenţă artificială pentru Bing, deoarece îşi propune să câştige cota de piaţă de la Google, parte a grupului Alphabet, mişcându-se mai rapid cu software-ul de căutare asemănător ChatGPT.

Microsoft a strâns feedback cu privire la noul Bing înainte de o lansare mai largă. Se pare că chatbot-ul AI al motorului a făcut declaraţii dedragoste sau i-a ameninţat pe unii testeri, ceea ce a determinat compania să limiteze discuţiile lungi despre care a spus că au ”provocat” răspunsuri pe care nu le-ar fi intenţionat.

Pe lângă noul Bing, actualizarea Microsoft pentru Windows va include software care se poate conecta la mesajele şi apelurile iPhone, începând cu un set limitat de utilizatori, a spus compania.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.