Meta Platforms, compania părinte a Facebook, a declarat miercuri că a retras o solicitare de îndrumare politică din partea Comitetului său de Supraveghere privind moderarea conţinutului postărilor legate de războiul în desfăşurare al Rusiei în Ucraina, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această decizie nu a fost luată cu uşurinţă, PAO (avizul consultativ de politică) a fost retras din cauza preocupărilor continue de siguranţă şi securitate”, a spus compania într-o postare pe blog.

În martie, Reuters a relatat că platforma de socializare va permite utilizatorilor Facebook şi Instagram din unele ţări să încurajeze violenţa împotriva ruşilor şi soldaţilor ruşi în contextul invaziei Ucrainei.

”Deşi Consiliul înţelege aceste preocupări, credem că cererea ridică probleme importante şi suntem dezamăgiţi de decizia companiei de a o retrage. Importanţa pentru companie de a apăra libertatea de exprimare şi drepturile omului a crescut”, a spus Consiliul de Supraveghere al companiei.

Meta a spus că înfiinţează un centru de operaţiuni speciale cu personal format din experţi din întreaga companie, inclusiv vorbitori nativi de rusă şi ucraineană, pentru monitorizarea platformelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.