Producătorul german de automobile Mercedes-Benz intenţionează să investească 1,2 miliarde de euro în fabrica sa din Vitoria, în nordul Spaniei, după ce muncitorii au susţinut un nou acord de muncă, au declarat marţi sindicatele UGT şi CCOO, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 57% dintre cei aproape 5.000 de muncitori ai fabricii au votat în favoarea unui acord care defineşte condiţiile de muncă şi creşterile salariale până în 2026, permiţând producătorului auto să investească în producţia de noi modele şi vehicule electrice, au declarat sindicatele în communicate separate.

Mercedes-Benz nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii. Compania a declarat că se aşteaptă să asambleze 158.000 de vehicule în Vitoria, a doua mare fabrică de asamblare de autoutilitare a sa, în 2022, şi că intenţionează să crească producţia în următorii ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.