Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a coordonat, miercuri la sediul Autorităţii Vamale Române, o şedinţă de lucru cu conducerea autorităţii vamale. Principalele subiecte de discuţie au fost axate pe analizarea aspectelor tehnice asociate achiziţiei de scannere şi echipamente IT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, ministrul Marcel Boloş a oferit „suport autorităţii vamale pentru urgentarea procedurilor aflate în derulare şi trasând noi termene în acest sens”, conform unei postări pe pagina de Facebook a Autorităţii Vamale Române.

„Consolidarea inter-operabilizării bazelor de date existente, cooperarea inter-instituţională pentru integrarea datelor din sistemele informatice şi dezvoltarea de noi aplicaţii au fost de asemenea subiecte abordate de către părţi în cadrul întâlnirii”, potrivit sursei citate.

„Faptul că am stabilit termene şi sarcini clare pentru implementarea sigiliului electronic şi a sistemului de scanare în vămi reprezintă un pas important în direcţia corectă. Aceste măsuri nu doar că vor spori transparenţa şi eficienţa proceselor vamale, dar vor constitui şi instrumente puternice în prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale”, a afirmat Marcel Boloş, potrivit unei postări de pagina de Facebook a Ministerului Finanţelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.