Un magazin Starbucks din Bucureşti a fost închis temporar de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), după ce au fost găsite vitrine neigienizate şi plăci de gresie fisurată sau spartă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ANPC a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că, în urma unei sesizări primite la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti (CPCMB), o echipă de control a verificat magazinul Starbucks, aparţinând operatorului economic Amrest Coffee SRL, situat în Bucureşti Mall, din Sectorul 3 al Capitalei.

“Cafea cu gust ciudat! Gust dat de indolenţă şi nepăsare! Aşteptări mari, rezultate mici!” – a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu.

Neregulile găsite în urma controlului au fost folosirea unor vitrine de vânzare asistată şi agregate frigorifice neigienizate, cu impuriăţi în strat masiv, lichide scurse, gheaţă şi resturi alimentare, chedere depreciate, grătare cu urme de rugină; utilizarea la fabricarea sucului de portocale, a unor fructe având menţionat pe etichetă: "produs tratat cu imazalil", fără ca acestea să fie spălate în prealabil cu solvent pentru îndepărtarea substanţei; existenţa pavimentului neigienizat, cu plăci de gresie fisurată sau spartă.

ANPC a închis unitatea până la remedierea deficienţelor şi a amendat-o cu 5.000 de lei.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.