Lufthansa va anula joi 912 zboruri din cauza grevei piloţilor din Germania, astfel că numărul total al curselor afectate de protestul declanşat miercuri va fi de aproape 2.000, relatează Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, operatorul aerian german a fost nevoit să anuleze 856 de zboruri.

În urma protestului de două zile al piloţilor germani, care cer majorarea salariilor, vor fi afectaţi 215.000 de pasageri, se arată într-un comunicat al companiei.

Un tribunal din Frankfurt a respins marţi seara cererea conducerii Lufthansa ca protestul piloţilor să fie declarat ilegal, iar sindicatul Vereinigung Cockpit a prelungit greva cu o zi.

Conducerea Lufthansa a descris decizia sindicatului de prelungire a protestului ca fiind ”de neînţeles”, aceasta urmând să provoace ”pagube mari” companiei.

Protestul afectează atât cursele pe distanţe scurte cât şi cele pe distanţe lungi operate de Lufthansa, eliminând circa 40% din traficul normal.

Între zborurile anulate se numără curse premium, cum ar fi cele de pe rutele Beijing-Frankfurt şi Los Angeles-Munhen, precum şi 10 din 12 curse de la Frankfurt la aeroportul londonez Heathrow.

Conducerea Lufthansa a anunţat că este dispusă să reia oricînd negocierile, dar sindicatul Vereinigung Cockpit vrea să primească mai întâi o ofertă îmbunătăţită.

Sindicatul cere majorarea salariilor piloţilor cu 20% pentru perioada 2012-2017, respectiv cu 3,7% pe an.

Lufthansa a oferit o creştere a salariilor de 2,7%, respectiv de 0,38% pe an, până în 2018.

Circa 5.400 de piloţi ai Lufthansa, respectiv jumătate din total, sunt acoperiţi de contractul colectiv de muncă, fiind probabil în grevă, excluzând divizia cargo.

Zborurile altor operatori aerieni ai Lufthansa, între care se află Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS şi Brussels Airlines, nu sunt afectate.

Lufthansa a fost nevoită să anuleze peste 16.000 de zboruri în 2014 şi 2015 din cauza grevelor angajaţilor, impactul asupra profitului operaţional fiind de 463 de milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.