Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni seară, că aplicaţia pentru IMM va fi funcţională începând de marţi, de la ora 9.00, dar a făcut apel la investitori să nu pună presiune încă de la prima oră, întrucât ”nu se merge pe principiul primul venit, primul servit”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aplicaţia pentru IMM va fi funcţională. Am încredere că nu va mai fi vulnerabilă unor eventuale atacuri cibernetice. Nu vă pot spune cu precizie ora, cred că ora 9 dimineaţă. Nu trebuie să fie o presiune de la primul moment de funcţionare a platformei pentru că nu se merge pe principiul primul venit, primul servit.  Vor beneficia foarte multe IMM care vor aplica”, a spus Ludovic Orban, luni seară, la Digi 24.

Acesta a precizat că se are în vedere extinderea la companii mari, dar şi alte instrumente.

”Planul va depinde de resursele de care dispunem. Un lucru important este că vom creşte, pe cât posibil, investiţiile. Pe lângă investiţiile în curs de derulare şi aici vă pot spune că am căutat să nu se închidă niciun şantier cu finanţare din fondul bugetului”, a mai spus Orban.

Ministrul finanţelor Florin Cîţu a anunţat că Site-ul IMM INVEST a fost refăcut şi de marţi, de la ora 9:00, poate fi din nou accesat, dar că există un risc, acţiunile PSD şi ale acoliţilor lor din Parlament, care deja votează împotriva ordonanţei privind IMM Invest.

Reprezentanţii PSD afirmă că ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, nu a luat măsuri de prevenire a crizei economice întrucât "singurul plan" era declanşarea alegerilor anticipate. "Izolarea dăunează grav sănătăţii, domnule Cîţu! După ce aţi pierdut hackerii care vă atacau site-ul, acum v-aţi întors la placa preferată: PSD e de vină! Aţi dus economia României în gard", spun ei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.