Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului 28/2022 privind stabilirea unor măsuri pentru derularea Programului naţional de dezvoltare locală etapa I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ  are ca obiect de reglementare stabilirea unor măsuri pentru derularea Programului naţional de dezvoltare locală etapa I.

Astfel, pentru finalizarea obiectivelor de investiţii incluse în PNDL etapa I, pentru care nu este efectuată recepţia la terminarea lucrărilor, cu cel mult trei luni anterior expirării duratei contractului de finanţare, contractele de finanţare multianuale, încheiate între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi beneficiarii Programului naţional de dezvoltare locală, pot fi prelungite, la solicitarea beneficiarilor, cu o perioadă de până la doi ani.

Conform Ordonanţei Guvernului 28/2022 prevederile nu sunt aplicate obiectivelor de investiţii pentru care nu au fost solicitate transferuri de la bugetul de stat până la data solicitării prvind obiectivelor de investiţii incluse în Programul naţional de dezvoltare locală etapa I pentru care nu este efectuată recepţia la terminarea lucrărilor cu cel mult 3 luni anterior expirării duratei contractului de finanţare.

De asemenea, în vederea punerii în aplicare a dispoziţiilor, „Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei va modifica în mod corespunzător ordinele ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei prin care sunt aprobate listele obiectivelor propuse spre finanţare prin Programul naţional de dezvoltare locală etapa I şi contractele de finanţare aferente acestora aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.