MInistrul Cercetării, Digitalizării şi Inovării Bogan Ivan a precizat că cercetarea românească este o prioritate, fapt pentru care „finanţăm acum, cu peste 180 milioane de lei, implementarea tehnologiilor de ultimă generaţie în proiecte inovative pentru dezvoltarea industrială, spaţiul extraatmosferic, apărarea naţională, afacerile interne şi agricultura”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cercetarea românească este o prioritate! Pentru finanţarea oamenilor şi soluţiilor inovative care ne aduc mai aproape de viitor, investim strategic în toate ramurile esenţiale ale ştiinţei, tehnologiei şi inovaţiei: de la burse de performanţă în cercetare până la investiţii în tehnologii emergente. Finanţăm acum, cu peste 180 milioane de lei, implementarea tehnologiilor de ultimă generaţie în proiecte inovative pentru dezvoltarea industrială, spaţiul extraatmosferic, apărarea naţională, afacerile interne şi agricultura”, a scris Bogdan Ivan, joi pe Facebook.
 
Ministrul Cercetării a mai spus că vor fi dezvoltate „cu aceşti bani sisteme bazate pe cele mai noi tehnologii, precum senzori de înaltă performanţă pentru observarea obiectelor artificiale din proximitatea Pământului sau servicii de analiză şi evaluare a spaţiului extraatmosferic”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.