WhatsApp este prima dintre aplicaţiile importante care adaugă suport pentru Siri, permiţând utilizatorilor să folosească anumite facilităţi pe baza comenzilor vocale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una dintre noutăţile importante pe care le-a adus Apple prin iOS 10 este permiterea accesului la Siri pentru dezvoltatorii de aplicaţii. Practic, orice developer poate adăuga suport pentru asistentul virtual creat de Apple pentru a facilita accesul la unele dintre funcţiile aplicaţiilor proprii.

WhatsApp a promis că va face acest lucru încă cu câteva luni înainte ca iOS 10 să fie disponibil şi lansează update-ul care aduce suport pentru Siri la mai puţin de o zi după ce noua versiune de iOS a devenit oficială.

Prin suportul pentru Siri, cei care se simt confortabili vorbind cu telefonul pot accesa două dintre funcţiile WhatsApp prin comenzi vocale. Astfel, utilizatorii de iPhone pot comanda Siri să scrie mesajele ca urmare a dictării şi să iniţieze un apel de voce cu un anumit contact.

Cum Siri nu are suport pentru limba română, scrisul mesajelor pe bază de dictare este o facilitate cu utilitate limitată pentru utilizatorii din România. În schimb, o comanda vocală rapidă, de genul ”Hey, Siri, call Maria” poate fi mai convenabilă decât navigarea prin câteva ferestre până la iniţierea manuală a unui apel de voce.

Tot pentru cea mai recentă versiune de iOS, WhatsApp se integrează acum cu lock screen-ul de iPhone. Dacă până acum pentru a răspunde la un apel audio trebuia deblocat ecranul şi deschisă aplicaţia, începând cu această versiune, apelurile de voce prin WhatsApp pot fi preluate fără deblocarea ecranului, asemenea unui apel normal primit prin reţeaua GSM.

Cei care au trecut deja la iOS 10 vor observa că WhatsApp oferă şi un nou widget pentru lock screen. Prin intermediul acestuia, utilizatorii pot vedea imediat de la cine şi câte mesaje au primit.

Toate aceste facilităţi vin ca urmare o modificărilor realizate de Apple în iOS şi sunt valabile doar pentru iPhone şi, mai exact, doar pentru iOS 10.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.