Apple a anunţat rezultatele financiare pe al treilea trimestru fiscal al anului, vedeta fiind seria de tablete iPad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele financiare recente ale Apple aduc compania condusă de Tim Cook la o valoare de 800 de miliarde de dolari, întărindu-şi poziţia de lider în topul celor mai valoroase companii şi distanţându-se de Google.

Însă, vedeta celui de-al treilea trimestru fiscal din 2017 a fost, în mod evident, iPad. Aceasta a crescut, fapt care nu s-a mai întâmplat din 2014. Faţă de anul anterior, vânzările de iPad-uri au fost mai mari cu 15%.

În Q3, Apple a vândut 11,4 milioane de tablete, obţinând venituri pe acest segment de 4,96 miliarde de dolari.

Creşterea faţă de trimestrul precedent este de 28%. Iar asta în timp ce, pentru aceeaşi perioadă, vânzările de iPhone-uri au scăzut cu 19%. Pentru Apple este un sezon atipic, în care tabletele eclipsează smartphone-urile.

Din păcate pentru compania condusă de Tim Cook, creşterea numărului de unităţi vândute nu a adus şi o creştere de acelaşi calibru a veniturilor. Acestea au înregistrat o creştere de doar 2%.

Dezechilibrul vine din faptul că creşterea vânzărilor este adusă de noul model ieftin de iPad. În martie anula acesta, Apple a lansat un înlocuitor pentru iPad Air 2, care costă 329 de dolari. Compania americană a ales o marjă mai mică de profit pentru a creşte vânzările, ceea ce este atipic pentru Apple.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.