Microsoft anunţă că al doilea update major pentru Windows 10, numit Creators Update, va fi lansat pe 11 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Când a lansat Windows 10, Microsoft a promis update-uri majore anulate, aşa cum utilizatorii sunt obişnuiţi de la sistemele de operare mobile. Noul update va fi însă disponibil chiar la mai puţin de un an după primul, numit Anniversary Update.

Asta pentru că, se pare, Microsoft va mai lansa un update important pentru Windows 10 în 2017, cel mai probabil spre finele anului. De altfel, Windows 10 are nevoie de update-uri care, în afara noutăţilor, să repare şi destul de numeroasele probleme.

Creators Update aduce îmbunătăţiri pe partea de creaţie grafică, în special în zona 3D, acolo unde Microsoft vine inclusiv cu o nouă versiune a aplicaţiei Paint, refăcute special în acest sens.

Cu aceeaşi ocazie, browser-ul Edge va beneficia de un sistem îmbunătăţit de gestionare a tab-urilor, mai multe extensii şi un mod de citire optimizat.

O altă noutate binevenită va fi aplicaţia Windows Defender Security Center. Dacă până acum funcţiile de securitate pe care Microsoft le-a adăugat în Windows de-a lungul ultimilor ani erau răspândite prin diverse programe, acum toate acestea (antivirus, firewall, control parental etc.) vor fi regăsite în cadrul Windows Defender Security Center.

Creators Update va deveni disponibil treptat celor peste 400 de milioane de utilizatori de Windows 10 începând cu 11 aprilie, ceea ce înseamnă că nu toţi îl vor primi încă din prima zi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.