Într-un număr limitat de oraşe, maşinile Uber vor fi dotate cu un dispozitiv luminos, folosit pentru identificarea mai uşoară de către utilizatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spre deosebire de taxiuri, care sunt uşor de identificat după culoare şi înscris, maşinile Uber, care sunt de toate tipurile, mărcile şi culorile, nu sunt la fel de uşor de descoperit de către utilizatorii care le-au comandat.

De aceea, Uber începe să folosească un dispozitiv wireless luminos care este montat pe parbriz tocmai pentru a uşura sarcina utilizatorului de identificare a maşinii. Acesta se numeşte Beacon şi este, la bază, un LED multicolor de forma logo-ului Uber.

Dispozitivul, folosit pentru început în oraşele Miami, Denver şi Nashville din Statele Unite şi Newcastle din Marea Britanie, permite afişarea oricărei culori şi lasă această decizie la alegerea utilizatorului. Acesta va selecta culoarea dorită pentru Beacon din aplicaţie, iar informaţia va fi transmisă wireless dispozitivului care o va afişa automat.

Device-ul are propria sa baterie care, conform Uber, ar trebui să poată fi folosită mai multe seri la rând fără a fi necesară o reîncărcare.

Compania nu a anunţat un plan detaliat de implementare a noului dispozitiv pentru celelalte oraşe în care activează, dar a spus că acest lucru se va întâmpla treptat, pe parcursul anului viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.