Şeful Apple, Tim Cook, a declarat că realitatea augmentată este “o idee la fel de măreaţă” precum smartphone-ul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu acordat publicaţiei The Independent, Tim Cook a reiterat modul în care Apple vede realitatea augmentată şi cum aceasta ar putea reprezenta viitorul domeniu de interes pentru compania pe care o conduce, spunând că realitatea augmentată are potenţialul de a fi la fel de importantă precum smartphone-ul.

Una dintre deosebirile evidente dintre Tim Cook şi Steve Jobs este abordarea mult mai deschisă pe care actualul şef Apple o are legat de majoritatea subiectelor pe care le discută, fie din proprie iniţiativă, fie la invitaţia presei.

Dacă în urmă cu mai bine de 10 ani intenţiile Apple erau păzite mai ceva ca un secret de stat, acum, Tim Cook nu se fereşte să dea de înţeles că Apple este interesată de oportunităţile pe care le prezintă realitatea augmentată.

Nu mai puţin adevărat este faptul că realitatea augmentată are potenţialul de a fi un domeniu foarte vast, cu aplicaţii care încă aşteaptă să fie descoperite şi că interesul Apple către acest domeniu nu reprezintă şi un indiciu către produsele pe care Apple le-ar putea lansa în această direcţie.

În plus, interesul companiei americane pentru realitatea augmentată nu mai este un secret. În ultima perioadă, Apple a publicat anunţuri şi a angajat foarte mulţi specialişti în acest domeniu. Este clar că lucrează la ceva din zona realităţii augmentate, însă mai rămâne de văzut exact despre ce ar putea fi vorba.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.