Galaxy S8 va fi un dispozitiv esenţial pentru viitorul Samsung şi, în acelaşi timp, va reprezenta o schimbare importantă de design care pune producătorul coreean în faţa câtorva dileme de ordin constructiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unor informaţii venite din zona producătorilor care furnizează componente pentru smartphone-urile Samsung, viitorul flagship, Galaxy S8, va aduce un nou design pentru smartphone-urile producătorului coreean.

Astfel, partea frontală a lui Galaxy S8 va fi în procent covârşitor compusă dintr-un singur ecran, care duce automat la renunţarea la butoanele fizice. Din această cauză, Samsung este pusă în faţa dilemei ce priveşte senzorul de amprente.

În mod normal, senzorul de amprente era integrat în butonul Home de sub ecran. Cum acesta nu va mai exista, Samsung are două opţiuni: montarea pe spatele telefonului sau integrarea acestuia chiar în ecran.

Prima variantă este mai conservatoare dar aduce siguranţa funcţionării corespunzătoare. Cum au procedat şi alţii producători, Samsung ar trebui să monteze un buton pe spatele telefonului, care să fie folosit exclusiv pentru citirea amprentelor.

Cea de-a doua variantă, integrarea senzorului în ecran, este avangardistă şi ar putea reprezenta o premieră tehnologică demnă de un lider al domeniului şi binevenită pe cel mai important telefon al companiei coreene.

Chiar săptămâna anterioară, Synaptics a prezentat primul senzor de amprente optic, ce poate fi integrat în ecranul telefoanelor mobile. Există însă o sursă anonimă apropiată companiei care spune că cei de la Samsung nu sunt mulţumiţi de modul în care funcţionează acesta. Fie recunoaşterea amprentei nu se face corect de cele mai multe ori, fie este lent, fie ambele variante.

Aşa se face că locul în care Samsung va monta senzorul de amprente pe Galaxy S8 rămâne încă un mister. Cum lansarea acestuia este la câteva luni distanţă, cel mai probabil Samsung va alege varianta conservatoare şi va monta senzorul pe spatele telefonului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.